Balkonger

12-01-2021 | Tjenester

For mange er balkongen favorittrommet i boligen, spesielt hvis de bor i en bygård i byen. Men balkonger er utsatt for slitasje fra vær og vind, og spesielt balkonger på eldre bygårder har ofte et etterslep når det gjelder vedlikehold. Dette gjør at de ikke bare får et slitent utseende og kan føre til at de lekker inn i fasaden eller ned på naboen, men også at de kan utgjøre en fare for beboere og omgivelser.

Vi har spesialkompetanse på balkonger

Vi har svært god kompetanse på utbedring og rehabilitering av eldre balkonger, med særlig vekt på bygårder fra 1890 og oppover som står på Byantikvarens gule liste. Mange eiere av slike gårder har dessverre erfart at den «billigste» løsningen ofte blir svært kostbar når de skal utbedre balkongene sine. Dette skyldes at de som har utført arbeidet, ikke har den spesialkunnskapen om materialvalg og byggemetode som trengs for at resultatet skal bli bra og ha lang levetid, og de ender opp med å måtte gjøre hele eller deler av jobben om igjen etter kort tid.

Ikke vent til det er for sent

Svekkelse av balkonger foregår ofte i det skjulte. År etter år blir bæringen svakere på grunn av korrosjon og luftforurensing, og det er ikke før biter av balkongen faller ned på fortauet at du forstår det er fare på ferde. Da kan det allerede være for sent, og i stedet for å utbedre må du rive og bygge på nytt. Derfor er det en god idé å kontakte oss om du har mistanke om at du trenger å rehabilitere balkongene på gården eller bygget ditt. Det kan fort lønne seg.

Ta kontakt for en uforpliktende prat om hvordan vi kan hjelpe deg å være proaktiv med tanke på vedlikehold og utbedring av balkonger.